Omroep ontvangt cheque van Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland

WINSUM – Woensdag overhandigde Hilde Westerdijk, voorzitter van Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland, een cheque t.w.v. € 2.500,- aan Omroep Het Hogeland. Penningmeester Ineke Bonder nam de cheque namens de omroep in ontvangst. Dit gebeurde in de uitzending van ‘Rondom 6’.

Het geld is afkomstig van ‘Naar de Bollen 2023′, dat dit jaar twee goede doelen kende: het UMCG Kanker Researchfonds, dat € 10.000,- ontving, en dus de omroep, die live de hele dag verslag deed van het feestelijk en zeer geslaagde evenement.

In 2022 kreeg de omroep ook al een bedrag (€ 7.500,-) van de rotaryclub. Dit keer dus 2500 euro, maar Ineke Bonder was er niet minder blij mee. “Super. We gaan hier als omroep weer goed mee om. Zodat wij als vrijwilligers weer mooie programma’s kunnen maken. Dus we zijn hier super blij mee”, was de reactie van de penningmeester van de omroep.

Henk Jansen, inkomend voorzitter en Rotary Foundationcommissaris, laat weten dat ‘Naar de Bollen’ traditiegetrouw weer op de laatste zaterdag in april zal zijn. Volgend jaar is dat 27 april, op Koningsdag, maar dit is geen belemmering voor de organisatie om van de traditie af te wijken.

Daarna maakte Hilde Westerdijk het goede doel van 2024 alvast bekend. Als voorzitter mag zij het goede doel kiezen en legt haar keuze uit: “Ik wil graag de jeugd op het Hogeland centraal stellen. De jeugd heeft de toekomst. En jeugd is ook een heel groot doel van de rotary en Stichting Leergeld Het Hogeland heb ik daarvoor gevonden. Kinderen en ouders kunnen daar aanvragen voor ondersteuning om mee te kunnen doen aan sport, cultuur of wat dan ook. Dat spreekt mij in de breedte heel erg aan. En daarom dus Stichting Leergeld Het Hogeland.”

Foto: Hilde Westrdijk en Henk Jansen in ‘Rondom 6’

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.