Woensdag 16 augustus draverijen in Eenrum

EENRUM – Op het gemeentelijk sportpark aan de J.J. Willingestraat gaat het dit jaar weer los; draverijen op de grasbaan van Eenrum. Tijdens het Kermisweekend bent u op woensdag 16 augustus a.s. van harte welkom om dit spektakel te aanschouwen. Vanaf 16.00 uur met gratis entree.

Naast de spannende races waarop een wedje gewaagd kan worden, zijn er hapjes, drankjes, entertainment en gave verlotingen. Zoals ieder jaar worden er loten verkocht waarmee je kans kunt maken op grote prijzen zoals een ballonvaart boven de provincie Groningen, een diner bij Waddengenot en de kans om voor één dag eigenaar te worden van een paard die meedoet in één van de draverijen.

Sportief hoogtepunt is misschien wel de Sprintkoers over 700 meter waarbij vijf paarden precies één ronde moeten afleggen. Spanning en sensatie gegarandeerd! Deze koers is een primeur voor Eenrum en tevens alle grasbanen in Nederland. De vijf deelnemers worden uitgenodigd zodat we alleen de snelste en meest aan elkaar gewaagde paarden in actie zullen zien. Ook anders ten opzichte van voorgaande jaren is dat de starts van de draverijen voor de tribune plaats zullen vinden en dat de paarden linksom draven in plaats van rechtsom. Ze zullen nu dus tegen de klok in met elkaar de strijd aangaan.

Het Kermisweekend wordt ook afgesloten op het sportpark als op zondag de motorraces plaatsvinden op exact dezelfde grasmat met dezelfde boarding. Het is een mooie samenwerking tussen deze twee takken van sport. Het bestuur van de paardendraverijen bestaande uit Erik de Haan, Sander Medendorp, Alie Nienhuis en Titia Iwema wordt bijgestaan door meerdere vrijwilligers zoals Bram Nube en Erik Hamminga. En als de weergoden hun enigszins goedgezind zijn, dan gaan zij er andermaal een prachtige editie van maken. Noteer dus woensdag 16 augustus in uw agenda en zorg dat je erbij bent!

Ferry Hollander

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.