Ede Staal Muziekfestival Leens

LEENS – Op zaterdag 16 september vindt voor de derde keer in Leens een groot festival plaats waarbij de muziek van Ede Staal een hele dag centraal zal staan. Op vijf prachtige locaties, zoals de borg Verhildersum en de Petruskerk, is een gratis toegankelijk middagprogramma samengesteld alwaar verschillende artiesten, koren en een orkest hun liefde voor de muziek van Ede zullen laten horen.

In de bibliotheek wordt een korte lezing gehouden over Edes liedteksten, maar ook het leven van Ede krijgt veel aandacht in een documentaire met authentieke beelden en doordat Jasper Staal vertelt over het door hem samengestelde boek Den blift allain d’herinnering. Op de meest centrale plek van het dorp, de muziektempel, wordt een gezellig eetplein ingericht zodat de bezoekers onder het genot van twee fantastische bands de inwendige mens kunnen versterken.

Dat wordt zeker genieten van alle mooie muziek en de gezellige festivalsfeer. Bij de vorige edities van het festival hebben ongeveer 2500 mensen Leens bezocht en genoten van een prachtige dag vol muziek.

Vanaf 20.00 uur ‘s avonds is er een concert in de Sporthal waar bekende Groningse artiesten zullen optreden. Jetta Post, Erwin de Vries, Burdy en “Steernvanger” geven daar hun vertolkingen van Ede Staalmuziek zodat het gegarandeerd een onvergetelijke avond wordt. De entreeprijs is 23 euro bij de deur en 20 euro in de voorverkoop.

Meer informatie over het festival staat op de website van de Stichting Ede Staal Muziekfestival Leens.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.