Dodelijke crash tijdens grasbaanraces Eenrum

EENRUM – Tijdens de grasbaanraces in Eenrum is zondagmiddag een dode gevallen. Het betrof de bakkenist (37) van een Duits zijspanteam dat tijdens de race uit de bocht vloog en door de boarding ging. De bestuurder (46) is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het duo nam deel aan de ‘Masters of sidecars’, dat onderdeel uitmaakte van het programma van de jaarlijkse grasbaanraces tijdens het kermisweekend in Eenrum. Er zijn geen meldingen van gewonden onder het publiek. Na het ernstig ongeval werd er niet meer gereden en werden de bezoekers, zo’n 2000, verzocht zo spoedig mogelijk het sportpark aan de Dominee Uilkensstraat te verlaten. Voor de toeschouwers die het ongeval hebben zien gebeuren was er slachtofferhulp aanwezig.

Vorig jaar vielen er in Eenrum drie gewonden tijdens het EK voor zijspannen. De wedstrijd werd destijds hervat.

Foto: ochtendtraining van de zijspannen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !