In september begint buslijn tussen Bedum en Winsum

BEDUM- Tussen Bedum en Winsum gaat vanaf maandag 4 september een bus rijden. Buurtbus lijn 563 rijdt dan het traject Ten Boer-Bedum-Onderdendam-Winsum, op werkdagen acht keer per dag. In de weekenden rijdt deze bus niet.

De twee grootste dorpen van Het Hogeland zijn weliswaar per spoor bereikbaar, maar door de noodzakelijke overstap in Sauwerd plus lange wachttijd duurt een treinrit van Winsum naar Bedum duurt 36 minuten. “Eindelijk een Oost-Westverbinding tussen Bedum en Winsum. Dat was tot nu toe een lastige verbinding voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. De buurtbus zorgt voor een goede verbinding voor inwoners, we zijn dan ook erg blij met dit initiatief,” aldus wethouder Stefan van Keijzerswaard die mobiliteit in zijn portefeuille heeft. Een rechtstreekse verbinding tussen Bedum en Winsum is een lang gekoesterde en breed gedragen wens van de gemeenteraad van Het Hogeland.

De buurtbus heeft plaats voor 8 personen en wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Een rit kost 2 euro, er kan alleen met de pin betaald worden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.