Ronde van Winsum weer in de dorpskern

WINSUM –  De start en finish van de Ronde van Winsum die komende woensdag (23 augustus) verreden wordt is weer aan de Geert Reindersstraat. Vorig jaar werd de ronde wegens wegwerkzaamheden verplaatst naar de Schilligehamsterweg.

Er staat woensdag om kwart voor zeven een mooi rennersveld aan de start. Favorieten zijn Rick Ottema en Sjors Dekker, de winnaar van vorig jaar. Op Adne Koster mag men gerust een weddenschapje afsluiten. Harry Sweering, Guillaume Visser, en Mark Prinsen zijn renners die in eerdere afleveringen van de Winsumer ronde hun sporen achter lieten. Wessel Lange uit Feerwerd en Sjoerd Hollander uit Garrelsweer zijn de lokale favorieten.

Na de start, halverwege de Geert Reindersstraat, gaan de renners het ‘bultje’ op naar de Hoofdstraat W en via Bellingeweer en de CF van Sytzamastraat weer langs start/finish aan de Geert Reindersstraat. Het betreft een wedstrijd over 80 kilometer, gelijk aan 46 rondjes. Een prettig effect van deze ronde is dat ze dicht bij de dorpskern ligt wat de gezelligheid rond de koers bevordert. Wielrennen heeft veel sfeer om zich heen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !