Heel lichte daling WW-uitkeringen

HET HOGELAND – Het aantal mensen met een WW-uitkering in de gemeente Het Hogeland daalde in juli 389 naar 381. In juli daalde het aantal WW-uitkeringen licht in de provincie Groningen. Tekorten in de ICT bieden kansen voor werkzoekenden, zegt de uitkeringsinstantie UVW in het maandbericht.

Tot 27 jaar telt de gemeente 22 personen met een WW-uitkering; tot 50 jaar zijn dat er 159 en voor ouderen is dit cijfer 200. Eind juli ontvingen 5.214 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,6% van de Groningse beroepsbevolking. In juli nam het aantal WW-uitkeringen in Groningen licht af met 0,7% (-38 uitkeringen). De grootste afname van het aantal WW-uitkeringen kwam vanuit de uitzendsector. Vanuit het onderwijs was er deze maand een toename van de WW door aflopende jaarcontracten voor de schoolvakanties. In vergelijking met vorig jaar ligt de WW in Groningen 0,3% lager. Ook landelijk nam afgelopen maand het aantal WW-uitkeringen licht af. Eind juli telde Nederland 151.967 WW-uitkeringen (1,5% van de beroepsbevolking). Dat zijn er 627 minder dan in juni (-0,4%). Vorig jaar telde Nederland in juli 156.636 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 4.669 uitkeringen (-3,0%).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.