Culturele Doedagen Het Hogeland: gratis workshops en proeverijen voor jong en oud

HET HOGELAND – Op de eerste en tweede vrijdag en zaterdag van september vindt de 3e editie van de Culturele Doedagen plaats in Bedum, Uithuizen, Warffum en Winsum. “Op elke locatie kun je meedoen met leuke proeflessen en workshops: probeer allerlei muziekinstrumenten uit, doe mee met een theater-, dans- of sounddesign workshop, druk je uit in verf of klei óf steek iets op van de Groningse taal,” aldus de organisatie. Ook kun je genieten van live muziek op alle locaties met als hoogtepunt de Balkan Beat Band die de Doedag in Warffum vanaf 19.00 uur zal afsluiten met een spetterend optreden.

Groot en klein, ervaren en beginner, iedereen is welkom! Een overzicht van alle mogelijkheden per locatie vind je op de website van Cultuurcentrum Hogeland www.cultuurcentrumhogeland.nl.

Er is op alle dagen een doorlopend programma, gratis toegang en vooraf aanmelden is niet nodig. Wél zijn er workshops bij die een vaste begintijd hebben; check dat even goed op het blokkenschema van de locatie waar je naar toe gaat: De Culturele Doedagen vinden plaats in Bedum, Uithuizen, Warffum en Winsum.

Vrijdag 1 september is er van 15.00 tot 19.00 uur een programma in De Meenschaar in Bedum. Een dag later spelen de Doedagen zich af in De Fakkel in Uithuizen, van 14.00 tot 17.00 uur. Vrijdag 8 september zijn liefhebbers van 15.00 tot 19.00 uur welkom in de Kunstkerk in Warffum en zaterdag 9 september zijn er van 14.00 tot 17.00 uur activiteiten in De Blauwe Schuit in Winsum.

De Culturele Doedagen zijn het resultaat van de samenwerking van Cultuurcentrum Hogeland, Vakland Het Hogeland, locaties de Blauwe Schuit, de Kunstkerk, de Meenschaar en de Fakkel; én amateurkunstverenigingen en kunstdocenten uit het hele Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !