Eerste muzieklessen Kultuurhoes deze week van start

WEHE-DEN HOORN – Deze week starten de eerste muzieklessen in het nieuwe Kultuurhoes in Wehe-den Hoorn. Dankzij een subsidie uit het NPG Toukomstprogramma kan het Cultuurcentrum Hogeland in het voorste gedeelte van het voormalige Hogelandcollege (foto) het eerste Kultuurhoes in de provincie realiseren. Voor een periode van tien maanden zullen er lessen en cursussen aangeboden worden. Daarna zal er samen met de gemeente gekeken worden of het Kultuurhoes kan blijven bestaan.

Heel belangrijk is dat het Kultuurhoes open staat voor initiatieven op het gebied van vrijetijdsbesteding en levenslang leren zoals die aangedragen worden vanuit de regio.  In het Kultuurhoes zijn daarvoor de aula (met keuken) en verschillende grote en kleine lokalen beschikbaar. De Stichting Roemte is partner in het project – op de Roemte website staat relevante achtergrond-informatie: https://roemtegroningen.nl/kultuurhoezen/

Naast piano-, gitaar-, slagwerk- en kindertheaterlessen wordt er momenteel gedacht aan een DJ cursus, aan lessen techniek en dans voor de leerlingen van het IKC Hoogholtje, aan een cursus Gronings Koken, en aan cursussen Beeldende Kunst. Het Kultuurhoes wil graag inspelen op wensen vanuit de regio. Voor een nieuw op te richten foto- of videoclub, voor het oefenen met de toneelvereniging of de muziekvereniging, met een strijkkwartet of dansgroep, voor het organiseren van een expositie of een debat, kortom voor het ontplooiien van alle activiteiten op het gebied van cultuur en levenslang leren – het Kultuurhoes is er voor iedereen, jong en oud. Via de website https://cultuurcentrumhogeland.nl/kultuurhoes/ kan men ideeën en tips doorgeven. In de komende weken zal het aanbod op deze website verschijnen, met daarbij inschrijfformulieren. Dat aanbod zal in de komende maanden groeien.

In de aanloop naar de officiële opening van het Kultuurhoes, op zaterdagmiddag 21 oktober, organiseert het Cultuurcentrum een fotowedstrijd. De winnende foto komt in de entreehal te hangen, als fotowand. Nadere informatie en de spelregels zullen volgen.

Overigens is het Kultuurhoes nog op zoek naar een part-time beheerder – geïnteresseerden voor deze functie kunnen zich melden via de website van het Cultuurcentrum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !