Het Verhalen Cabinet komt met nieuwe voorstelling: In de Illusie

WINSUM – Op zaterdag 14 oktober komt Het Verhalen Cabinet met de voorstelling ‘In de Illusie’ naar Cultureelcentrum De Blauwe Schuit in Winsum. Aanvang van de voorstelling is 20.15 uur.

De ene goochelaar is Professor Ben-Ali-Libi geboren in Groningen. Ben-Ali-Libi genoemd in het gelijknamige gedicht van Willem Wilmink dat zo mooi voorgedragen werd door Joost Prinsen. En de andere goochelaar is Professor Philippini geboren in Uithuizen. Deze trad veel op in onze provincie o.a. Spijk, Krewerd, Eenrum, Stitswerd, Bedum, Winsum en Uithuizen. Marieke Klooster als Ida Knorringa-Uhlmann, echtgenote van deze goochelaar vertelt ons dat hij meer deed dan zijn magische trucs. Esther le Grand kruipt in de huid van Anna Speijer, de vrouw van Michel Velleman (professor Ben-Ali-Libi)

Het is een voorstelling waarin een bijzonder contact ontstaat tussen de beide vrouwen. Hun gesprek wordt vermengd met klezmer muziek, zang, voordracht, illusies en goocheltoeren. Een verhaal over het leven van deze goochelaars is er een met humor en ernst. De voorstelling gaat over het Joodse revue en variété van voor de tweede wereldoorlog.

Naast Marieke Klooster (Vrouw Holland, Hollands Hoop, Ripperda) en Hesther le Grand (voorstelling Alida Pott) speelt Esther de Boer klarinet, Laura Iwema viool en Erik de Jong accordeon. George Tokaya speelt beide goochelaars en vertoont toneel illusies en trucs van vroeger. De regie is in handen van Ben Smit en het stuk is geschreven door Nico van der Wijk.

Kaarten reserveren? Klik hier

Speellijst voor de voorstelling IN DE ILLUSIE zie: https://verhalencabinet.nl/speellijst/

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.