Circus Vakland het Hogeland Winsum in het teken van sport en spel

HET HOGELAND – Circus Vakland het Hogeland dat in Winsum neerstrijkt van wo 13 t/m zo 17 september zal grotendeels in het teken van sport en spel staan. Met het terugkerende onderdeel ‘Past deze sport bij jou?’ willen de organisatoren de dorpsbewoners uitnodigen om kennis te maken met sporten en spelvormen die ze misschien niet of nauwelijks kennen, zoals crosshiit – een combinatie van cardio en krachttraining– freerunning, katsu karate, Wim Hof-koudeoefeningen, bootfit, pilates, e-gamen (Fifa) en suppen. Ook kun je kennismaken met bekendere sporten en lichaamsoefeningen als turnen, dansen, spinning, yoga en voetbalskillz.

De proeflessen vinden allemaal allemaal plaats in een van de twee circustenten op het grasveldje achter de bibliotheek (Boogplein), zijn allemaal gratis en maken onderdeel uit van Circus Vakland het Hogeland, dat ernaar streeft om dorpsbewoners te activeren in hun zoektocht naar nieuwe uitdagingen.

Naast het sport&spel-deel zijn er ook veel andere activiteiten gericht op ontspanning – zowel voor mens als dier. Zo zal Hondenschool Joost van der Werf vragen beantwoorden over hondengedrag en welzijn en wordt er een hondenparcours uitgezet. Verder is er een massagetraining en is er aandacht voor make-up en haar. Ook kun je een naaitraining volgen, kun je rondwandelen of -varen met de Dorpsgidsen van Winsum, is er een muziekbingo en tal van andere activiteiten. Op www.vaklandhethogeland.nl vind je het complete programma.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.