Nait tegen plietsie zeggen!

Al verscheidene malen was hij met zijn opgevoerde ‘plof’ (brommer) aan de dienders weten te ontkomen. Door een straatje in te schieten waar auto’s niet konden rijden, met dank aan een brug die vlak na hem openging en tot slot door ‘een beste straal gas’ te geven.

In dat laatste geval wisten de agenten hem echter toch op het spoor te komen. Zijn brommer stond haastig geparkeerd op de oprit van zijn ouders. In het huis bleek hij onvindbaar. Daarop liepen de agenten met zijn moeder de tuin in, die in volle bloei stond. Uit het gebladerte van de populier hoorde het gezelschap het volgende komen: ‘nait tegen plietsie zeggen dat ik ien boom zit, hur!’

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.