Burgemeester opent Kindermaand in Warffum

WARFFUM – Oktober Kindermaand wordt woensdag 13 september door burgemeester Henk Jan Bolding geopend in het nieuwe Kindcentrum Warffum. Het is al jaren traditie dat de burgemeesters het figuurlijke startschot geven voor Oktober Kindermaand.

Dit is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Aan Oktober Kindermaand doet weer een keur aan instellingen mee. Dit jaar lezen de burgemeesters geen boek voor, maar zijn ze spelleider van een vrolijk kringspel met vragen over de Groningse taal en cultuur.

Kinderen van groep 6 en 7 worden uitgedaagd om hun kennis te tonen over de provincie en de tikkende tijdbom te slim af te zijn. Het spel draait om snelheid, kennis en plezier.

Het evenement wordt in Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners en Centrum Groninger Taal & Cultuur. Organisatie is mede mogelijk dankzij de inzet van gemeenten, de culturele instellingen en de scholen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik danĀ hier !