Rol van de huisarts bij dementie

WINSUM – Op donderdag 21 september is Wytze Mansholt te gast bij het Alzheimer Café in zorgcentrum Winkheem. Mansholt is huisarts in Winsum en met hem wordt gesproken over wat de huisarts kan betekenen voor mensen met dementie en hun naasten.

Het gaat over het herkenen van dementie en wat het verschil is met gewone vergeetachtigheid. Verder zal worden ingegaan op hoe dementie wordt vastgesteld, welke onderzoeken gedaan worden en wat de rol van de dokter daarin is.

Soms is het moeilijk om iemand te motiveren naar de huisarts te gaan. Besproken zal worden hoe de huisarts daarmee omgaat en welke mogelijkheden er zijn.

Donderdag 21 september bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.