Pop-up openstellingen bij De Dinge

HET HOGELAND -In de laatste week dat Zwembaden Eemsmond haar baden had geopend, scheen de zon volop. De bezoekersaantallen, die in de zomervakantie sterk tegenvielen, kregen nog een extra “boost”. Zodanig zelfs dat Zwembad De Dinge op zondag 10 september toch nog één keer extra voor bijna 500 bezoekers de deuren opende. Ondanks dat de medewerkers deels al aan hun verdiende vakantie waren begonnen, slaagde men er in dmv een combinatie van bestuursleden en medewerkers het bad nog een keer op te starten.

Dat lijkt echter niet de laatste keer te zijn: De Dinge wil de nieuwe “heatpipes-installatie” maximaal uittesten. En omdat zwemclub De Dinge ook graag nog iets langer in Uithuizen wil doortrainen staan er een aantal pop-up openstellingen gepland. Op dit ogenblik wordt gedacht aan 13(woe), 23(za) en 27(woe) september van 1300 tot 1700 uur.

Afhankelijk van de mate waarin de heatpipes het water kunnen warmhouden, zijn dan liefst beide bassis geopend, of wordt er gekozen om alle warmte naar het diepe bad te leiden.

Omdat het abonnementstarief gebaseerd is op de normale personele bezetting, wordt een bijdrage van abonnementhouders van €1,= gevraagd. Mensen zonder abonnement uit de wijde omgeving zijn zeer welkom en betalen dan het normale tarief. Bij evt. afgelasting wordt de facebookpagina van Zwembaden Eemsmond gebruikt.

Men onderzoekt ook de mogelijkheden voor openstelling later in het jaar en bijvoorbeeld een

nieuwjaarsduik. De ervaringen van de pop-up openstellingen worden gebruikt om keuzes te maken voor het komende badseizoen van 2024

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.