Kader Abdolah en Ynskje Penning bij Ubbo Emmius-lezing 2023

GRONINGEN – Op woensdag 27 september vindt de vierde editie van de Ubbo Emmius-lezing plaats in de Nieuwe Kerk in Groningen. Het thema dat centraal staat is reisverhalen, waarbij Kader Abdolah en Ynskje Penning de sprekers zijn. Reizen zijn door de geschiedenis heen een onuitputtelijke bron van mooie verhalen en prachtige literatuur. Aan de hand van verschillende reisverhalen, waarin ook de Groningse geschiedenis een rol speelt, maken we een reis door de tijd.

Kader Abdolah is een gevierd auteur en onder meer bekend van Het Huis van de Moskee, dat is verkozen tot het op één na beste Nederlandstalige boek aller tijden. In werken zoals Salam Europa! en Wat je zoekt, zoekt jou neemt Abdolah ons mee met de reizen van de sjah van Perzië en de legendarische dichter Rumi.

Ynskje Penning is kunstenares en schrijfster. Tijdens de Ubbo Emmius-lezing spreekt ze over haar historische roman Emo’s Labyrint, gebaseerd op het leven van de Groningse abt Emo. Vanwege een kerkelijke twist vertrok Emo in 1211 te voet vanuit het Groningse Wittewierum naar Rome om met de paus in gesprek te gaan. Kaarten zijn online verkrijgbaar en bij boekhandel Van der Velde aan de Grote Markt en het Akerkhof Groningen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !