Winschoten Regenboogconcert ’Iedereen zichzelf!’

WINSCHOTEN – Voor de eerste keer in de geschiedenis van de gemeente Oldambt vindt daar een Regenboogconcert plaats. Op woensdagmiddag 11 oktober – Internationale Coming Outdag – is iedereen van harte welkom in de Marktpleinkerk in hartje Winschoten om dit bijzondere concert bij te wonen.

Onder het motto ‘Iedereen zichzelf!’ verzorgen de Groningse zanger Klaas Spekken, cabaretier en showman Frans Bloem en de eigenzinnige, humoristische zangeres van (levens)liederen Marijke Boon een verrassende en vrolijke middag. Zij worden begeleid door pianist Tony Hoyting en gitarist Joost van der Beek.

Dit concert wordt speciaal opgedragen aan de ‘Regenboogsenioren’, de pioniers binnen de LHBTI+-beweging, die streden voor gelijkwaardigheid en het recht van LHBTI+ ers om zichzelf te zijn. Ook is er een expositie van foto’s van LHBTI-ouderen uit de regio door Jaap de Jonge.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt zal het concert openen. Iederéén is van harte welkom.

Het Regenboogconcert is een van de activiteiten in de gemeente Oldambt, waarmee tijdens de Regenboogweek aandacht wordt gevraagd voor de situatie van LHBTI+ en is onderdeel van het project ‘Bevordering LHBTI-vriendelijke zorg: Alles goed?… iedereen zichzelf?!’.

Aanmelding voor het bijwonen van dit eenmalige en gratis toegankelijke concert is gewenst; in het bijzonder voor mensen die rollator- of rolstoelafhankelijk zijn.

Meer informatie en aanmeldingen bij Marjet Bos roze50plusoldambt@xs4all.nl.

Plaats: Marktpleinkerk, Marktplein 1 in Winschoten

Datum: 11 oktober 14.30 uur; kerk open vanaf 13.45 uur.

Entree: gratis.

Deze middag wordt georganiseerd door Klaas Spekken, Ineke Konijn en Marjet Bos (Roze 50+) en wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stichting Roze 50+ Nederland, het Bob Angelofonds, de gemeente Oldambt, Regenboog Oldambt en COC Groningen & Drenthe.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !