Annemarie Heite op de lijst van Pieter Omtzigt

BEDUM – Annemarie Heite (foto) uit Bedum, bekend van de strijd tegen de gevolgen van de gaswinning in onze provincie, staat op de lijst van Nieuw Sociaal Contract (NSC), de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. Ze staat op de 22e plek. Danielle Jansen is de andere Groninger op de lijst en staat nog iets hoger, namelijk op plek 14. Zij is socioloog en universitair docent aan de RUG. Gezien de laatste peilingen is de kans vrij groot dat beide dames na de verkiezingen een stoeltje in de Tweede Kamer krijgen toegewezen.

Heite meldt op X dat ze ‘heel erg trots’ is dat ze op de kandidatenlijst van NSC staat. ‘Wil graag opkomen voor het Noorden en zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om het vertrouwen tussen overheid en burger te herstellen!’

Sinds vorig jaar is Heite als HR-manager werkzaam bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de versterkingsoperatie in Groningen. Ze was in het verleden vier jaar fractievoorzitter van Gemeentebelangen in de voormalige gemeente Bedum. In 2019 stelde ze zich verkiesbaar als lid van de Eerste Kamer. Ze sloot zich aan bij ‘Code Oranje’, maar die partij haalde het niet.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.