Oktober Kindermaand: biodiversiteitstocht voor kinderen in Domies Toen

PIETERBUREN – Op zaterdag, 7 oktober is er een biodiversiteitstocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij kunnen met behulp van een koffertje met instrumenten een onderzoek doen in de tuin. Op speelse wijze -via een invulopdracht en een puzzeltje- wordt zo het begrip biodiversiteit duidelijk gemaakt.

De tocht begint om 14.00 en duurt ongeveer een uur. Er kan zelfstandig (vanaf 10 jaar) of (vanaf 6 jaar) onder begeleiding van een volwassene ‘gewerkt’ worden. De tocht is gratis; kinderen en hun begeleiders hebben ook gratis toegang tot de tuin. Aanmelden kan via biodiversiteit@domiestoen.nl.

Dit is een activiteit in het kader van Oktober Kindermaand.

Al meer dan twintig jaar worden er in oktober voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar activiteiten aangeboden door kunst- en cultuurorganisaties in Drenthe en Groningen. Ook in 2023 kunnen kinderen op zaterdagen, zondagen en tijdens de herfstvakantie in oktober meedoen aan creatieve, uitdagende en soms zelfs spannende programma’s. Natuurlijk doet Domies Toen weer mee. Niet alleen op 7 oktober, maar ook op 14 oktober met een kaboutertocht voor de kleinere kinderen een op 21 oktober met flierefluiten, zelf een fluit maken.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.