Aankomst Sint en Pieten in Uithuizen

UITHUIZEN – Het is bijna zover, en we kunnen nauwelijks wachten! Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zijn op weg naar Uithuizen om op zaterdag 18 november 2023 de haven op de Blink te bereiken. Behalve de grote boot van Sinterklaas zijn er nog 3 kleinere boten om ze allemaal naar Uithuizen te varen. Maar voordat ze hier aankomen maken ze om 13.00 uur een korte tussenstop in Doodstil om de kinderen daar te begroeten. Nadat de Stichting Sint Uithuizen twee keer een avondintocht heeft georganiseerd komt de Goedheiligman nu weer op de zaterdagmiddag aan.

De intocht in Uithuizen staat gepland voor ongeveer 14.00 uur, maar de festiviteiten beginnen al om 13.30 uur op de Blink, en er is voor iedereen iets te beleven. Stefan van Keijzerswaard wethouder van Het Hogeland zal Sinterklaas en zijn gevolg officieel verwelkomen.

Een hoogtepunt van de dag is de magische circustent op de Blink, waar Circus Sintelli maar liefst drie onvergetelijke voorstellingen zal geven om 14.30 uur, 15.15 uur en 16.00 uur. Onder leiding van de charismatische spreekstalmeester Marco Bonisimo kunt u zich verheugen op een spektakel met de volgende acts: Show met een aantal ballen en de indrukwekkende en nooit eerder vertoonde Pietenpiramiden. En omdat HoofdPiet in topvorm is zal hij samen met het publiek een aantal liedjes gaan zingen ter ere van de aanwezig van Sint in Uithuizen.

Voor de circusvoorstellingen zijn er per voorstelling 75 gratis kaartjes beschikbaar, die u kunt ophalen vanaf 13.30 uur op het circusterrein op de Blink. Wees er snel bij, want de kaartjes zijn gewild!

Op het circusplein zal Sinterklaas aanwezig zijn om handjes te schudden, tekeningen en cadeautjes in ontvangst te nemen, en wie weet, kunt je zelfs een selfie met de Goedheiligman maken!

Op het podium is er naast de circusvoorstellingen ook volop muziek en dans om van te genieten. Met een strippenkaart die u die middag op de Blink kunt verkrijgen, kunnen de kinderen bij de kraampjes terecht voor allerlei leuke activiteiten. Laat een ballonnenvrouw een prachtig ballondier maken, laat een ‘echte’ glittertattoo zetten, en geniet van heerlijke broodje knakworst en popcorn. Om 16.30 uur is het moment aangebroken om afscheid te nemen van Sinterklaas en zijn Pieten, maar niet getreurd! Een week later zijn ze ook weer aanwezig bij de inmiddels bekende Pepernoten Afhaal Straat.

Dit wordt een dag vol gezelligheid, vermaak en onvergetelijke momenten voor jong en oud. Zorg dat je erbij bent op zaterdag 18 november op de Blink in Uithuizen en geef Sinterklaas en zijn Pieten een warm welkom!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !