De bibliotheek organiseert lezing en filmavonden tijdens Heel Nederland Leest

HET HOGELAND – Heel Nederland leest in november het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. De bibliotheken in Het Hogeland organiseren deze maand verschillende activiteiten rondom de campagne Heel Nederland Leest, waarbij mensen elkaar ontmoeten en in gesprek kunnen gaan over de thema’s die centraal staan in Sonny Boy.

Zo kun je dinsdag 21 november in Bibliotheek Winsum naar een lezing van Maarten Koekkoek over Culturele sensitiviteit: wat maakt het verschil? Binnen de Nederlandse samenleving zijn veel verschillende culturen te onderscheiden. Maar hoe kunnen we goed omgaan met die diversiteit? Welke rol speelt je eigen denken en handelen hierin?

Op vrijdag 24 november om 19.00 uur wordt in Bibliotheek Bedum en Bibliotheek Uithuizen de film Sonny Boy vertoond. En op dinsdag 28 november is de film te zien in Bibliotheek Leens om 19.00 uur.

Op www.biblionetgroningen.nl/hnl staat een overzicht van alle activiteiten in de provincie. Meld je vooraf aan via de agenda op de website.

Heel Nederland Leest

Heel Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van het CPNB en de Bibliotheek, met als doel: gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. In november geeft de bibliotheek deze bestseller aan iedereen cadeau (zolang de voorraad strekt).

Sonny Boy

Sonny Boy gaat over de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse 40-jarige getrouwde Rika. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en scheiding, slavernij, en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Annejet van der Zijl

De auteur van Sonny Boy – Annejet van der Zijl – werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. Inmiddels heeft ze een groot aantal historische non-fictieboeken en romans geschreven. Haar boek Sonny Boy, dat werd uitgekozen voor Heel Nederland Leest 2023, werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !