Eerste palen nieuwe accommodatie SV Bedum snel de grond in

BEDUM – Binnen een maand moeten de eerste palen van de nieuw te bouwen accommodatie van SV Bedum de grond in gaan. Het betreft een nieuwe kantine, kleedruimtes en een kunstgrasveld. In januari 2025 moet het complex klaar zijn. De vereniging hoopt dan ook in de tweede helft van het seizoen 2024-2025 het nieuwe (tweede) kunstgrasveld in competitieverband te kunnen gebruiken.

Een zeer trotse Martin Broekmans, voorzitter commerciële commissie van SV Bedum, woensdag in het programma ‘Rondom 6’ bij Omroep Het Hogeland hierover:”We hebben hier jaren voor geknokt, Ik ben ontzettend blij. Eind deze maand, begin december, zal worden begonnen met de nieuwbouw. Over een jaar moet het klaar zijn. Tot dan kunnen we gewoon gebruik blijven maken van de huidige, verouderde, accommodatie.”

De vereniging is vooral zeer blij met een tweede kunstgrasveld aangezien het de trainingscapaciteit enorm vergroot. Voor een vereniging met een kleine duizend leden is dat haast een must. In het verleden werden trainingen van lagere elftallen geschrapt ten koste van de hogere seniorenteams. Dat probleem is hiermee opgelost.

De bouw van een kantine, kleedkamers en kunstrasveld voor SV Bedum zat oorspronkelijk in de plannen van een nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie (MFA). Naast de voetbalvereniging zouden onder meer ook een dagbesteding voor gehandicaptenzorginstelling ’s-Heerenloo/Opmaat, een kinderopvang/naschoolse opvang, een fysiotherapiepraktijk en een sportschool ruimtes krijgen. Dit bleek echter financieel niet haalbaar. Dit tot grote teleurstelling van de MFA-commissie, die zich met ziel en zaligheid had ingezet voor de realisering van de multifunctionele accommodatie. Na de afwijzing is SV Bedum zelf met de gemeente om tafel gegaan. En niet zonder succes.

Het nieuwe complex (kosten 5,3 miljoen euro) bestaat uit twee lagen, met een grote kantine en veertien kleedkamers. Op het ‘duurzame’ gebouw komen een groot aantal zonnepanelen, wat het gasverbuik enorm zal drukken.

Het complex is ontworpen door architect Niels Feddema en Bouwmaatschappij Vuurboom B.V. is verantwoordelijk voor de realisatie.

Foto: Impressie van het nieuwe clubhuis van SV Bedum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !