Verkoop Regenboogschool Leens

LEENS – Het gemeentebestuur heeft besloten om de verkoopvoorwaarden van de voormalige Regenboogschool in Leens te veranderen. De wijziging houdt in dat op de plek van de school nu minimaal twee en maximaal zes woningen kunnen komen.

In juni 2023 stemde het college in met de verkoop van de voormalig school aan de Notaris A.H. Agessingel. Het college gaf aan in principe mee te willen werken aan een bestemmingsplanwijziging van maatschappelijke bestemming naar woonbestemming voor maximaal drie woningen. Dorpsbelangen Leens vond dat te weinig.

“Toen Dorpsbelangen Leens ons liet weten dat er in Leens een grote vraag naar woningen is, zijn we natuurlijk met elkaar in gesprek gegaan om alle mogelijkheden te bespreken”, zegt wethouder Stefan van Keijzerswaard. “En meer dan drie woningen is inderdaad haalbaar. Ik ben blij dat we met dit gewijzigde voorstel Leens tegemoet hebben kunnen komen.”

Naar verwachting komt het pand nog voor het einde van het jaar op Funda. De verkoop vindt openbaar plaats via een lokale makelaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !