Dubbelexpositie in KinderBoekenHuis en Obergumer kerk

WINSUM – Vrijdag is de dubbelexpositie van de reizende expositie ‘Een heidens karwei’ en ‘De boodschap van de Balinese Schilders’ geopend. Op twee locaties in Winsum is de expositie te bekijken: het KinderBoekenHuis en de naastgelegen Obergumer kerk. Dertig schilderijen van Balinese schilders in de traditionele wajang of kamasan stijl, meest met Bijbelse thema’s.

In het KinderBoekenHuis is de specifiek op kinderliteratuur gerichte expositie ‘Een heidens karwei’ die laat zien laat zien hoe het zendingswerk van 1950 tot 1980 werd verricht. In de Obegrumer kerk is de expositie ‘De boodschap van Balinese Schilders’. De alom bekende kunstschilder Henk Helmantel uit Westeremden vertelde in de kerk over de kunstwerken.

De expositie is tot het weekend van 16/17 december te zien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !