Artemissers actief op diverse fronten

Winsum-Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum waren het afgelopen weekend actief Op Maarhuizen, in Wommels, rond het Paterswoldsemeer en in Nijmegen

De afgelopen zaterdag door de activiteitencommissie, bestaande uit Hilda Broekhuizen, Koos Durenkamp, Gonny Houtman en Klazien Korhorn, georganiseerde clubactiviteiten Op Maarhuizen, even buiten Winsum, was met 26 deelnemers een groot succes.

Rond 10 uur was er een ontvangst met koffie/thee en een plakje koek. Rond half elf konden de deelnemers onder droge weersomstandigheden kiezen uit wandelroutes/duurlopen variërend van 6 tot 13 kilometer richting Mensingeweer en verder. Na terugkeer werd er in de kantine genoten van een heerlijke lunch bestaande uit soep en broodjes.

Als afsluiting van deze zeer geslaagde morgen verzorgde bewoner/beheerder Gijs van Rhijn een uitgebreide rondleiding door de historische gerestaureerde boerderij, dat vele gebruiksmogelijkheden kent.

Halve marathon Wommels

De s.v. Friesland staat jaarlijks garant voor de organisatie van ongeveer 40 wedstrijden in met name de provincie Friesland. Zaterdag was men met een grote groep vrijwilligers aanwezig in het Friese Wommels, gelegen tussen Leeuwarden en Bolsward.

Ondanks het regenachtige weer stonden er op de 5 en de 10 kilometer en de halve marathon toch nog totaal 200 lopers aan de start, waaronder ook Willem Hofman uit Winsum en Marnix van den Brink uit Groningen. Beide Artemissers (zie foto) liepen de halve marathon en presteerden hierop naar behoren. De Winsumer eindigde met een tijd van 1.42.47 uur als vijfde bij de mannen 40. Voor de stad-Groninger werd een tijd van 1.47.19 uur geklokt. Hij werd hiermee zevende bij de mannen 50.

Willem Hofman: “Marnix en ik waren zeer tevreden. In het begin zijn we niet helemaal voluit gegaan. Tussen de 3 en de 10 kilometer hadden we de wind pal tegen. Daarna 3 kilometer zijwind en vervolgens uiteraard met de wind in de rug terug naar Wommels. We hebben beide een stevige negatieve split, tweede gedeelte sneller dan het eerste gedeelte, gelopen”.

Paterswoldsemeer marathon

Het regende zondagmorgen pijpenstelen. Dit weerhield de Mooi Drenthe (MD) Lopers er niet van om weer een kleinschalige marathon voor maximaal 20 lopers te organiseren. Zondag was er over uitsluitend verharde paden een ronde uitgezet rond het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer. Deze ronde moest zes keer worden afgelegd om op de vereiste marathonafstand te komen.

Janneke Cazemier uit Warffum is een van de vaste deelneemsters aan deze marathons en ze is wel gewend om in slecht weer te lopen. Zij noteerde in haar 124e marathon een keurige tijd van 4.48.57 uur en werd hiermee 17e overall en 2e bij de vrouwen.

Janneke Cazemier: “ik heb onderweg een paar pittige regenbuien gehad. Er stond best veel wind met op de Meerweg deze pal tegen. Het was een mooi rondje om beide meren. Het resultaat stemt tot tevredenheid”.

Zevenheuvelenloop Nijmegen

Het was eveneens zondag een geslaagde Zevenheuvelenloop met een evenaring van het wereldrecord op de 15 kilometer door de gecontracteerde Jacob Kiplimo uit Oeganda in 41.05  minuten (tempo 22! kilometer per uur)

Gedeeltelijk aangenaam loopweer, veel publiek, veel sfeer en het felgekleurde bladerdak van de bomen langs de Groesbeekse heuvels vormden het decor van de 37e editie van dit evenement in en om Nijmegen. Voor de hoofdafstand de 15 kilometer hadden zich maar liefst 18600 lopers aangemeld. Een opnieuw forse toename vergeleken met vorig jaar toen de teller op 14.400 bleef staan.

Onder de duizenden deelnemers op de 15 kilometer bevond zich ook Hein Kooi uit Westernieland. Hij finishte in zijn eerste officiële 15 kilometer onder de vlag van Artemis in 1.18.51 uur, goed voor plaats 1.157 bij de mannen 35.

Hein Kooi: “Na een 3 uur durende autorit startte ik rond 14.00 uur in mijn eerste Zevenheuvelenloop, Na een 3 kilometerlange vlakke aanloop volgden de eerste heuvels. Ik had hiermee voor het aanhouden van een constante tempo meer moeite mee dan verwacht. Vanaf een kilometer of 8 begon het te regenen en ik bereikte geheel doorweekt de finish. Ik kijk terug op een voor mij geslaagde eerste deelname. Een mooi parcours, een prachtige omgeving, heel veel enthousiaste deelnemers en toeschouwers”.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !