Muziekliefhebbers genieten op Blues & More Festival

BAFLO – Het Blues & More festival in zalencentrum Concordia afgelopen zaterdag was voor de blues- en rockliefhebbers een prima plek om te genieten van een vijftal bands. Voor een uitverkocht huis was de legendarische Nederlandse formatie Bintangs, mét de inmiddels 78-jarige oprichter Frank Kraaienveld, één van de publiekstrekkers in Baflo. De in 1961 opgerichte band speelde de pannen van het dak. 

De internationale inbreng kwam van de uit Liverpool afkomstige Ben Poole (foto, links). De Brit is met z’n band bezig aan zijn Europese tour. In Baflo werd hij vergezeld door Guy Smeets, uitgeroepen tot ‘Beste Nederlandse Bluesmuzikant’ in 2019. Muzikaal gezien een hoogtepunt. Lekkere bluesy-pop, afgewisseld met lekkere rustige nummers. Doorgewinterde jonge muzikanten met prachtig gitaarspel.

Foto’s: Jaap Hoekzema

Verder waren er optredens van van Let’s Drive met de Groninger rocker Lou Leeuw (o.a. Cuby & The Blizzards, Herman Brood & his Wild Romance, White Honey) in de gelederen en Bacon Fat Louie: vunzige rauwe blues, waarbij de mondharp een grote rol speelde. Southern Rockband Copperhead County maakte het programma compleet. Heerlijke muziek met invloeden van Lynyrd Skynyrd en BlackBerry Smoke. Plaatselijke DJ Red Bottle verzorgde de muziek tussen de optredens door met zijn vinylcollectie.

De bijna 300 bezoekers hebben genoten en keerden tevreden huiswaarts en zien uit naar de derde editie van het festival.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !