Rijdende concertzaal Classic Express in Bedum en Uithuizen

BEDUM/UITHUIZEN – Het is opnieuw gelukt: De Classic Express komt naar het noorden. Dit maal staat de Classic Express drie dagen in Bedum en twee dagen in Uithuizen Van maandag 27 t/m woensdag 29 november 2023 staat de Classic Expres op het parkeerterrein voor de Meenschaar aan de Kapelstraat in Bedum en op donderdag 30 november en vrijdag 1 december 2023 is ruimte geserveerd aan de parkeerstrook van de Ouder Tilsterweg.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. In de rijdende concertzaal is plaats voor ongeveer 35 kinderen.

Concerten voor basisscholen

Aan boord van de Classic Express zullen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (jong toptalent uit het hele land) optreden voor basisschoolklassen. In Bedum kunnen leerlingen van St. Walfridusschool, CBS De Regenboog, OBS Togtemaarschool en GBS De Horizon genieten van verschillende klassieke concerten. In Uithuizen kunnen leerlingen van OBS Brunwerd, RKB De Schelp en ODBS Nijenstein uit Zandeweer een concert bijwonen. De concerten in de Classic Express duren ongeveer drie kwartier en worden gepresenteerd door een speciaal opgeleide pianist/presentator.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Prinses Christina Concours (085-1050050). Informatie is ook verkrijgbaar bij Anne van der Sluis, directeur muziekschool Hunsingo (06 – 51723479) of cultuurcoach onderwijs Sunja Boegschoten (06-43670342).

LET OP: Mocht u een bezoekje willen brengen aan de Classic Express voor een artikel/item, maakt u dan van tevoren een afspraak via de directeur het Cultuurcentrum Hogeland, dhr. Anne van der Sluis of met cultuurcoach Onderwijs Sunja Boegschoten. Het is de bedoeling dat de basisschoolleerlingen, maar ook de muzikanten, ongestoord kunnen genieten van het concert. Wij vragen u daarom ruim voor aanvang van het concert aanwezig te zijn en de Classic Express niet te verlaten tijdens een optreden.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !