Uithuizer Syb Jongsma kandidaat voor Breedtesportprijs Groningen 2023

UITHUIZEN – De gemeente Het Hogeland stelt Syb Jongsma uit Uithuizen voor als kandidaat voor de Breedtesportprijs Groningen 2023. Iedere gemeente in de provincie kan een persoon, vereniging, organisatie of evenement nomineren voor deze prijs. De afgelopen maanden konden alle Hogelandsters hun favoriete kanshebber aandragen bij de gemeente.

Er werden vier kandidaten aangedragen bij de gemeente. Die moest een keuze maken en koos uiteindelijk voor Syb Jongsma. Syb zet zich belangeloos in voor mensen met een beperking. Hij richtte onder andere G-voetbalteam Het Hogeland op en is sinds jaar en dag trainer van het elftal. In 2024 vieren zij hun 10-jarig jubileum. Reden genoeg om Syb in het zonnetje te zetten.

Jongsma is zeer bescheiden, maar zit vol passie om zijn spelers en speelsters zo goed mogelijk te begeleiden. Dit is niet altijd makkelijk dankzij de schommelende ledenaantallen. Toch mochten ze afgelopen seizoen het kampioenschap vieren. Het G-voetbalteam staat open voor iedereen met een beperking, waarbij plezier en samen sporten centraal staat. Karen Hansems, wethouder Sport: ‘We hebben een aantal fantastische nominaties ontvangen. Daar zijn we blij mee. Als je kijkt naar ieders waardevolle bijdrage was de keuze ook best lastig. Het werk van Syb Jongsma waarderen we, na onderling overleg, met de nominatie voor de Breedtesportprijs Groningen. Syb heeft zich de afgelopen 10 jaar belangeloos en op een mooie manier ingezet voor mensen met een beperking. ’

De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots, die zich de afgelopen jaren op een bijzondere en positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Het gaat om activiteiten waardoor de maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar wordt vergroot. Uit alle inzendingen van de Groninger gemeenten wordt een winnaar gekozen. Deze winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Sportgala in Martiniplaza Groningen op 11 december.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.