Leuke waarnemingen bij IVN-vogelexcursie NP Lauwersmeer

LAUWERSMEER – Zaterdag was de laatste excursie van dit jaar van IVN Noord-Groningen; namelijk vogels kijken in NP Lauwersmeer. Onder leiding van ervaren vogelaar Jörgen de Bruin werden verschillende plaatsen in het gebied aangedaan.

De diversiteit aan landschappen (ondiep water, diep water, riet, bos en grazige ruigtes) maken dit gebied zeer aantrekkelijk voor velerlei (trek)vogels. Zo zagen de deelnemers onder andere wilde zwanen (zie foto), wintertalingen, nonnetjes, pijlstaarten, en een grote en middelste zaagbek.

Haven

Door de sterke noordenwind werden diverse vogels richting haven geblazen, soorten die je anders niet snel ziet. Zo werden bij de dijk dwergmeeuwen, een grote jager en een zwarte zee-eend gespot. Een stevige noordenwind trekt veel vogelaars naar een plekje op de dijk bij de haven, in de hoop leuke soorten waar te nemen. ’s Ochtends was ook al een papegaaiduiker gezien en overvliegende eidereenden en een grote zee-eend.

2024

IVN Noord-Groningen trapt het nieuwe jaar af met een lezing over kiekendieven door Madeleine Postma. Deze lezing vindt 16 januari plaats in het St Vincentiusgebouw in Uithuizen. Voor IVN maar ook voor IVN-leden.

Kijk voor meer informatie, o.a. over hoe je je kan aanmelden op: https://www.ivn.nl/afdeling/noord-groningen/

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.