Ook sloop en nieuwbouw laatste twee blokken van de Aak in Uithuizen

UITHUIZEN – Maandagavond kwamen bewoners van de laatste twee blokken van de Aak in Uithuizen bijeen in het gemeentehuis. Hier werden zij geïnformeerd over de toekenning van sloop/nieuwbouw. Na een intensieve strijd van ruim vier jaar, waarbij zij gesteund werden door de SP, viel eindelijk het verlossende woord. Edwin Dijkstra, een van de bewoners, uitte zijn tevredenheid over deze langverwachte rechtvaardigheid.

“Dergelijke ongelijke situaties komen helaas nog te vaak voor in het aardbevingsgebied. Het is hoog tijd dat bewoners zelf weer de regie kunnen nemen over hun wijken en dorpen,” onderstreepte Niels van der Wijk van de SP, die benadrukte dat soortgelijke problemen niet op zichzelf staan. Desondanks deelde Van der Wijk zijn trots te zijn op de bewoners van de Aak, die samen met hun buurt en voortdurende steun van de SP deze langdurige strijd hebben geleverd en nu eindelijk de vruchten ervan kunnen plukken.

Bewoner Edwin Dijkstra deelde zijn ervaringen tijdens de bijeenkomst. “Het is een opluchting dat er nu eindelijk erkenning is voor onze situatie. We hebben samen met de SP actief gestreden voor deze verandering en zijn blij dat we nu vooruit kunnen kijken naar een toekomst in een veilig huis,” aldus Edwin Dijkstra.

Het is belangrijk te vermelden dat de toekenning van sloop en nieuwbouw gold voor de laatste twee overgebleven blokken van de Aak, die niet werden gesloopt zoals de overige. Sandra Beckerman van de SP heeft zich ook in de Tweede Kamer actief ingezet om ongelijkheid aan te pakken. Zo diende de SP onder andere een voorstel in om een miljard extra vrij te maken voor situaties zoals deze in Uithuizen, waar bewoners langdurig hebben moeten vechten voor hun recht op een veilige en rechtvaardige woonomgeving.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !