Optreden Hans van Lier Band op Andledon

DEN ANDEL – Hans van Lier was met regelmaat te vinden op het Andelster podium Andledon. Nu Van Lier een nieuwe samenstelling van zijn band heeft, is het tijd weer naar Den Andel af te reizen.  Komende zondag kan worden genoten van een middag vol blues muziek door de Hans van Lier band.

Hans van Lier (63) zit al heel wat jaren in ‘the blues’ en heeft tal van CD’s en opnamen op zijn naam staan. Belangrijk momenten in zijn leven waren een aantal reizen naar Chicago en het zuiden van de Verenigde staten, alwaar hij zich onderdompelde in ‘the real blues’. Zijn laatste bezoek aan Amerika, in 1999 leidde hem naar Austin, Texas en resulteerde in een CD-project met Tommy Shannon en Chris Layton van ‘Double Trouble’, de bassist en drummer van wijlen Stevie Ray Vaughan. Weer thuis in Groningen werkt hij met ex-Rolling Stones gitarist Mick Taylor, die op dat moment regelmatig in Groningen vertoeft, aan studio-opnames waarvan een titelloze CD in 2003 het resultaat is. Muziek van Hans van Lier is ondergebracht bij Suburban records in Haarlem en wordt nog steeds veel beluisterd op de welbekende streamingsdiensten.

In de nieuwe bandbezetting van de Hans van Lier band, is naast gitarist Van Lier zelf, een centrale rol weggelegd voor zangeres Marjon van Dijk. Verder spelen Bennie Timmer gitaar, Lou Leeuw bas en Harrie Groenewold op drums.

Van Lier en Timmer traden vaker samen op in Andledon met ondermeer ‘Hans van Lier and the Sidekicks’ en ‘de van Lier experience’. Lou Leeuw en Harrie Groenewold hebben als basisbezetting met Van Lier jamsessies op Andledon gegeven, en vormden zo’n 20 jaar geleden al ‘The Rockaways’. Ook met Marjon van Dijk speelde Van Lier eerder samen. Van deze nieuwe huidige Hans van Lier-Band kunt u dan ook naast eigen werk, met hier- en daar een cover, een onvervalst middagje blues verwachten.

Het optreden van de Hans van Lier Experience start zondag 10 december om 15:00. Entree: €12,50

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.