Kerstoratorium ‘Es ist ein Ros entsprungen’ 

UITHUIZERMEEDEN – Al een aantal decennia organiseert Brassband Immanuël een kerstconcert met een mannenkoor. Dit jaar wordt daar van afgeweken: op 16 december voert Immanuël het kerstoratorium ‘Es ist ein Ros entsprungen’ uit. Het koor is dit jaar samengesteld met zangers en zangeressen uit de regio. 

Het oratorium is geschreven door Geert Kuiper uit Winsum. Origineel voor fanfarebezetting, Immanuël heeft het werk laten arrangeren voor Brassband. Zoals de naam al aangeeft is het bekende kerstkoraal ‘Es ist ein Ros entsprungen’ een belangrijk thema van het oratorium. Naast muziek en zang wordt het kerstverhaal op een eigentijdse manier gebracht, door verteller Catharinus Geerds.

De locatie van de uitvoering is het Anker aan de Oudedijksterweg 21 in Uithuizermeeden. Het begint om 20.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Er is geen pauze. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten zijn te koop bij de voorverkoopadressen Slagerij Patriek Knot in Uithuizen en bij Coop Verstraete in Uithuizermeeden. Reserveren kan ook via info@brassbandimmanuel.nl of telefonisch bij mevrouw van Dijken: (0595) 412654.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !