Karateka Lammert Meinema wint goud in Japan

OSAKA (JAPAN) – Zondag 10 december heeft shihan Lammert Meinema de eerste plaats behaald op een Internationaal Kyokushin Karate toernooi in Osaka. Hij nam, samen met 23 andere karateka uit Nederland, deel aan dit Internationale toernooi in Japan.

In de categorie Master Klasse behaalde de 62-jarige karateka goud. Dagelijks trainen, discipline en doorzettingsvermogen heeft geresulteerd in deze wereldprestatie. Zijn 45-jarige loopbaan als karateka heeft hiermee een nieuwe bekroning.

Lammert Meinema is de oprichter en hoofdtrainer van Karatevereniging Dojo Katsu uit Winsum. Dojo Katsu is onder zijn leiding uitgegroeid tot de grootste karatevereniging van Nederland. In de dojo in het karakteristieke pand aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum geeft hij training aan meer dan 200 karateka’s. Daarnaast is zijn dojo de oefenruimte waar ook kickboksen, judo, yoga, ouderengym, personal training en les wordt gegeven aan leerlingen van AOC Terra.

Deze gouden trofee is een nieuwe bekroning. Eerder leidde hij in zijn loopbaan Europees kampioenen Dimitri Sennema (Winsum) en Fransien Reisiger (Bedum) op. Daarnaast hebben 10 van zijn leden zich ontwikkeld tot 1e dan/zwarte band. Daardoor is de kwaliteit van de trainingen hoog en kan met jeugdleden en volwassen leden worden deelgenomen aan diverse nationale en internationale toernooien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !