Publiekslezing Archeologie MuzeeAquarium

Leven in een verdrinkend land; de prehistorie van Doggerland in kaart gebracht Tweede archeologielezing op 7 februari 2024 in MuzeeAquarium Delfzijl

Ook in de winter van 2024 organiseert Erfgoedpartners | Centrum Groninger Taal & Cultuur in samenwerking met het Platform Archeologie & Publiek, de betrokken erfgoedinstellingen, de sprekers en Biblionet Groningen een drietal lezingen over archeologie. De tweede lezing is op 7 februari 2024 in MuzeeAquarium Delfzijl en wordt gegeven door Pir Hoebe, Promovendus Rijksuniversiteit Groningen.

Onder de golven van de Noordzee ligt een prehistorisch landschap. Waar nu schepen varen, leefden tienduizend jaar geleden mensen en dieren in de bossen en op de vlaktes van Doggerland. Het einde van de ijstijd betekende onherroepelijke klimaatverandering, en het begin van de verdrinking van dit gebied. Mens en dier moest zich aanpassen of verplaatsen. Wat vinden we vandaag nog terug van dit land en haar bewoners? Hoe brengen we Doggerland’s verdrinkingsgeschiedenis in kaart?

Praktische informatie 
De lezing wordt gehouden op donderdag 7 februari 2024 in MuzeeAquarium Delfzijl, Zeebadweg 7, 9933 AV Delfzijl. Aanvang van de lezing: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Er wordt geen entree geheven, maar aanmelden is verplicht: www.erfgoedpartners.nl/agenda Livestream: thuis online meekijken U kunt de lezingen ook thuis live volgen via youtube.com/groningsebibliotheken. Hiervoor hoeft u zich niet vooraf aan te melden. Op een later moment kunt u de opnames van de lezingen ook on demand bekijken op de website van Erfgoedpartners (onder: publicaties/youtube). Daar is ook de informatie te vinden over de twee andere archeologielezingen, die later deze winter worden gegeven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !