Verhildersum zoekt vrijwilligers voor NLdoet

Voor de twintigste keer organiseert het Oranje Fonds NLdoet: een evenement dat volledig in het teken staat van vrijwilligerswerk. Ook Museum Borg Verhildersum doet mee. Voor zaterdag 16 maart worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen met schoonmaakwerkzaamheden. Het nieuwe museumseizoen begint al op 30 maart en hulp is meer dan welkom. De dag begint om 10.00 uur bij de Museumboerderij Welgelegen aan de Dijkstilsterweg 4B in Leens. Lunch voor alle deelnemers wordt geregeld en om 16.00 uur is een gezamenlijke afsluiting. Aanmelden kan via management@verhildersum.nl, 0595-571430 of de website van het Oranje Fonds.

Ertoe doen

Met deelname aan NLdoet kunnen maatschappelijke organisaties vrijwilligers laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook waarde heeft voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er tijdens NLdoet enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.