Dansbeleving tijdens film Pina huiskamer Warffum

Op vrijdag 16 februari presenteert Cinema het Hogeland in de Huiskamer van Warffum de dansfilm “Pina”, een favoriet van de gloednieuwe balletdocente van de balletschool in Warffum: Anne-May de Lijser. In de documentaire word je meegenomen achter de schermen en op het podium van diverse dansvoorstellingen van het ensemble, zoals de heropvoeringen van Bausch’ balletklassiekers Café Müller, Le sacre du printemps, Vollmond en Kontakthof. Dankzij de cinematografische aanpak van Wenders (de film werd zelfs als 3D-film vertoond), is de film ook een kunstwerk op zich geworden. 

Anne-May de Lijser behaalde in 2004 haar diploma aan de Rotterdamse dansacademie Codarts. Ze vervolgde haar studie vervolgens op de acteerschool in Amsterdam en de Mimeschool. Ze werkte met verschillende dans- en theatergezelschappen als Elshout & Händler en Simon McBurney/De Nationale Opera. Anne-May is zowel werkzaam als danseres, actrice, choreograaf en (Engelstalig) theatermaker, en speelde in diverse films als Publieke Werken, Smeris en Arezo. Vanaf 2020 heeft ze zich verder gespecialiseerd als choreografe en schreef onder andere The Melting Body waarmee ze samen met Eltjo de Graaf in de covidperiode op verschillende pleinen en stations optrad. Sinds 2023 is ze docente aan de balletschool in Warffum.
 

De vertoning begint om 20:30 uur, met inloop vanaf 20:00 uur. De toegang tot de film is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !