Finger picking gitarist Joost Dijkema op Andledon

Zondag 17 maart treedt Joost Dijkema voor een tweede keer op bij Andledon. Waren er voor het eerste optreden, door de corona maatregelen, maar een paar kaarten beschikbaar, nu kan een ieder volop genieten van deze ‘finger picking’ gitarist en zanger. Dijkema speelt hoofdzakelijk eigen gecomponeerde nummers.

Na het horen van Leo Kottke’s 1969 album 6- & 12- string guitar en Michael Chapman’s Time Past and Time Passing, was Joost Dijkema vastbesloten deze fingerstyle gitaar techniek onder de knie te krijgen. En dat is meer dan gelukt, gezien de goede recensies van zijn optredens en albums.

Dijkema schrijft eigen liedjes en vertolkt bestaande liedjes met een eigen inslag. Hij speelt rond 2010 in Tangarine & Friends en heeft drie jaar lang zijn eigen band Loud Squirt (2010-2013). Vanaf 2011 maakt hij deel uit van de cowrockers Reverse Cowgirls. Hij treedt ook veel op tijdens zijn rondzwervingen buiten de Nederlandse landsgrenzen. Zo lift hij in 2012 met zangeres Maartje Takens door een deel van Europa en spelen ze op straat en in cafés. Daarnaast werkt Dijkema mee aan vele theaterproducties, zoals met Bert Hadders en de Poolse Bruid.

Solo is Joost Dijkema beperkt op podia te vinden, een goede reden dus om vooral nu deze rasmuzikant te zien en te horen spelen. Het optreden start om 15 uur in Andledon en de toegang is niet gratis.

De vrijdagavond voorafgaand aan dit optreden, op 15 maart, vindt op Andledon de dansavond met dj Ingrid Koetzier plaats.

Meer info:

Andledon, Kruisweg 6, 9956 PK Den Andel

Zondagmiddag 17 maart, 15 uur.

Entree: 12,50

Aanmelden: info@andledon.nl

Foto: Joost Dijkema

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !