Paaseieren zoeken bij een Gronings kasteel

De paashaas heeft het ons zelf laten weten. Het is geen grap! Op tweede paasdag (1 april) zijn alle kinderen van harte welkom bij Museum Borg Verhildersum te Leens om paaseieren te zoeken in de kasteeltuin. Het zoeken van paaseieren bij Verhildersum is inmiddels voor veel gezinnen een traditie. Voor kinderen is het is een leuke activiteit maar ook een kennismaking met het landgoed. Want het is best bijzonder om paaseieren te zoeken in de tuinen van een heus kasteel. In Groningen noemen we kastelen borgen. Museum Borg Verhildersum is dus een Gronings kasteel.

Ruimte voor iedereen!
Dit jaar zal het evenement een nieuwe opzet hebben. De jongste kinderen tot de leeftijd van 5 jaar krijgen een eigen zoekplek in de binnentuin. Kinderen van 6 t/m 9 jaar mogen paaseieren speuren door de rest van de binnentuin. De leeftijdsgroep van 10 t/m 12 jaar gaan eieren zoeken langs de buitensingel. De kinderen worden begeleid naar de juiste zoekplekken.

Eieren allerlei
We beginnen tweede paasdag om 11.00 uur en iedereen is welkom. Kinderen mogen tussen 11.00 uur en 12.00 uur gaan zoeken naar de verstopte paaseieren van chocolade. De Paashaas gaat ook grote felgekleurde eieren van kunststof verstoppen, elk met een nummer erin verborgen. Om 12.00 uur zal de Paashaas ter afsluiting, een paar mooie prijzen gaan uitreiken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !