Eten met de boer

Op donderdag 18 april a.s. organiseren De Streekboer en Keuken van Groningen weer een pop-up restaurant in Kloosterburen. In de Nicolaaskerk bereidt kok Kendall Wood een driegangen-menu met producten uit de provincie Groningen. Maar het blijft niet bij eten: ster van de avond is Mieke Frijters van biologisch-dynamisch melkveebedrijf WaddenMax. Zij vertelt over het familiebedrijf en de producten die op de boerderij worden geproduceerd. Maar niet alleen Mieke voert het woord: dinergasten worden uitgenodigd om hun vragen over het voeren van een biologisch dynamisch melkveebedrijf aan Mieke te stellen.

Mede-organisator van de avond en oprichter van De Streekboer, Sandra Ronde is blij dat er weer een pop-up restaurant wordt georganiseerd. “We hebben dit een paar jaar geleden vaker georganiseerd. Het is een mooie gelegenheid om consument en boer beter elkaar te leren kennen. En dat onder het genot van eten en drinken uit je streek.”

In het driegangendiner gebruikt kok Kendall allerlei producten die worden gemaakt bij Waddenmax. 
Deze avond is dus niet geschikt voor vegans of mensen met lactose-intolerantie, wel voor vegetariërs. Kendall werkt als chef al veel met de producten van WaddenMax. Sterker nog, ze heeft de schoonvader van Mieke zo ver gekregen dat hij, op zijn fiets door de polder, de producten van WaddenMax bij haar keuken aflevert”, vertelt Sandra.

De avond wordt georganiseerd in de Nicolaaskerk in Kloosterburen. 
De Nicolaaskerk is onderdeel van Coöperatie Klooster&Buren, een burgerinitiatief van inwoners van Kloosterburen, Kruisweg, Hornhuizen, Molenrij en Kleine Huisjes.

Als het aan Bernd Kruyt ligt, mede-organisator van de avond en oprichter van het platform Keuken van Groningen, blijft het niet bij deze ene keer:”Het plan is om dit vaker te organiseren en dan op verschillende locaties in de provincie Groningen”.

Op de avond van 18 april is plek voor maximaal 30 personen. Alleen via reservering is het mogelijk aan het driegangendiner deel te nemen.
Reserveren kan https://keukenvangroningen.nl/

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !