Vera Nanninga kanshebber voor titel voorleeskampioen Groningen

Woensdag 17 april wordt er gestreden om de felbegeerde titel Provinciale Voorleeskampioen. Hogelandster Vera Nanninga zit na de halve finale nog volop in de race. Zij kroonde zich in februari tot voorleeskampioen op de Zeven Wieken in Winsum en maakte hierbij veel indruk op de jury. In de finale zal ze het opnemen tegen 7 andere finalisten uit de provincie.

De winnaar van deze spannende provinciale finale gaat niet alleen naar huis met de prestigieuze titel en een beker. Ook mag de Groningse winnaar op woensdag 22 mei het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen’ noemen.

De provinciale finale vindt dit jaar plaats op woensdag 17 april in`Theater vanBeresteyn in Veendam en begint om 9.30 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !