Vocale en Muzikale dag terug in Winsum

Het centrum van Winsum zal op zaterdag 20 april 2024 bruisen van muziek. Het evenement zal plaatsvinden in onder andere de Obergumerkerk, Torenkerk, Centrumkerk, De Poortkerk, De Blauwe Schuit, Zalencentrum De Hoogte en diverse buitenpodia in Winsum. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemende koren, muziekverenigingen, blaaskapellen, straatmuzikanten, popkoren, theaterkoren, shantykoren, muziekscholen, solisten, kindertheater, draaiorgels enzovoort.

De koren krijgen de gelegenheid om twee keer vijftien minuten op te treden in twee verschillende kerken. De korpsen zullen één of meerdere optredens verzorgen. Om nog meer vocale en muzikale klanken te laten horen in het dorp Winsum, zullen ook shantykoren en popkoren optreden op het dorpsplein en andere locaties. Fanfareorkesten zullen in het dorp musiceren en op de plaatsen waar de zang zal wegebben, zullen de klanken te horen zijn van onder andere een draaiorgel.

Een breed scala aan kapellen, muziekverenigingen en showbands verheugt zich erop om deel te nemen aan de vocale en muzikale dag in Winsum. Voor iedereen is dit een geweldige mogelijkheid om zijn of haar kunnen te tonen. Met de verbeteringen die door de organisatie zijn aangebracht in de keuze en de faciliteiten van de locaties, zijn de omstandigheden voor zowel deelnemers als publiek aangepast aan de wensen. In een uitstekende samenwerking met de KNMO-commissie blaaskapellen en de MGD-commissie blaasmuziek wil de KCZB het festival nog succesvoller maken dan in eerdere jaren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de Vocale en Muzikale dag worden geopend op het Dorpsplein, onder andere met medewerking van het opleidingsorkest Twister uit Winsum.

De muzikale dag wordt afgesloten met samenzang, begeleid door muziekvereniging De Bazuin uit Winsum. Zo wordt het geheel een feestelijke, vocale en muzikale happening.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !