Artemis in de marathon van Rotterdam

Met een krachtige vertegenwoordiging van de loopgroep Artemis uit Winsum, heeft de Rotterdam Marathon haar sporen achtergelaten in de herinneringen van de deelnemers.

Aleida Groothoff, een lid van Artemis, toonde haar uitzonderlijke doorzettingsvermogen en snelheid door de snelste tijd van de Artemis-deelnemers neer te zetten. Ze zette een indrukwekkende prestatie van 3 uur, 41 minuten en 37 seconden neer. “Ik ging super. Ik heb bewust wat rustiger gelopen dan vorig jaar. Voor het eerst ben ik niet kapot gegaan tijdens de marathon. Tot het laatst kon ik aardig doorlopen, zo blij mee”.

Maar het succes van Artemis beperkte zich niet tot Groothoff alleen. Peter van Ooijen, een dappere deelnemer in de leeftijdscategorie mannen 65, bewees dat leeftijd slechts een getal is. “Mijn laatste stuk had niet zoveel meer met atletiek te maken. Maar wat een spektakel, Ik heb genoten”. Ondanks de uitdagende laatste kilometers, voltooide hij de marathon in een respectabele tijd van 5 uur en 2 seconden.

Voor Jaap Smith viel na 30 kilometer het doek. Opspelende kuitproblemen waren er de oorzaak van dat hij is uitgestapt. Een verstandig besluit om erger te voorkomen.

Aleida Groothoff (Winsum): 3.41.37
Robert de Vries (Adorp): 3.48.14
Marnix van den Brink (Groningen): 4.22.06
Anna de Munck (Winsum): 4.44.18
Paulien Kuik (Winsum): 4.44.20
Peter van Ooijen (Warfhuizen): 5.00.02

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !