Schrijfcursus (nieuws-) artikelen

Deze cursus is een mooie opstap voor zowel leergierige ouderen als ambitieuze jongeren om artikelen te leren schrijven, vakkundig en snel. Deze praktische cursus brengt je kortom journalistieke basiskennis bij.

Aanleiding voor deze cursus is dat de lokale publieke Omroep Het Hogeland haar redactie nieuw vorm geeft om daarmee het journalistieke presteren te verbeteren.  Wil je aan de slag als vrijwillig(*) redactielid, voor de online-nieuwswebsite of als ondersteuner van de presentatoren? Of wil je ..….? De omroep wil dus (nieuw) talent aanspreken.

Vervolgens bleek dat heel veel andere organisaties in onze gemeente, groot en klein, volop belang hebben bij goede communicatie in geschreven taal. Schrijf je bijvoorbeeld voor de dorpskrant of voor de website van een culturele of andere maatschappelijke organisatie?

Hoe ziet de cursus eruit

Tijdens deze cursus oefen je schijfvaardigheid en leer je slim en gericht (voor)onderzoek te doen en heldere keuzes te maken:

  • do’s and dont’s, “tips and trics” en “cut the crap”
  • interview voorbereiden en uitvoeren
  • artikelen schrijven met peer-review en 4-ogen principe
  • hoor en wederhoor
  • Artificial Intelligence (AI): Gaat mij dat helpen?
  • Optioneel: een dagdeel meelopen met de lokale omroep

Tijdens de cursus is er terugkoppeling en de mogelijkheid van (online) coaching over de door jouw opgestelde teksten. Het is leren door te doen. De benodigdheden zijn een laptop, notebook, tablet of schrijfgerei. En is in Winsum in “De Blauwe Schuit”, Warfstraat 1.

De cursus is gratis voor de deelnemers en het gaat om 4 maandagavonden van 19u30  tot 22u00. We starten maandag 13 mei en vervolgen dat op 27 mei, 3 juni en 10 juni.

Aanmelden kan via secretariaat@omroephethogeland.nl

*) De cursus wordt georganiseerd door Omroep Het Hogeland in samenwerking met Centrum Vrijwilligerswerk, Vakland en Mensenwerk, allen actief in de gemeente Het Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !