Trial Run met een gebroken rib

Artemissers zwoegden buiten de provinciegrens. Diverse leden van de loopgroep Artemis uit Winsum hebben vorig weekend deelgenomen aan wedstrijden in Ebermannstadt (D), Dokkum, Hoogeveen en Enschede

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zaterdag met succes deelgenomen aan de Ultratrail Fränkische Schweiz vanuit het Duitse Ebermannstadt (Beieren). Deze loodzware trail over 66 kilometer telde 2.760 hoogtemeters en 1.500 traptreden en leidde de deelnemers vergezeld door regen, hagel en kou over modderpaden, hoge rotsen, diepe dalen, boomstronken, door grotten en langs kastelen. Achteraf bleek Arjen bij een valpartij 6 kilometer voor de finish een rib te hebben gebroken. Toch finishte hij na ruim 11 uur en 30 minuten. Op adrenaline ben je nog tot veel in staat.

De 22e editie van de Bonifatiusloop in Dokkum kende zaterdag 20 april met 795 deelnemers een uitstekende bezetting. Artemis had op de 10 kilometer twee deelnemers. Eric Verschoor uit Winsum noteerde een tijd van 48.12 minuten. Daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record met 3.22 minuten. Ook Tryntsje Fokkema uit Warffum verbeterde haar persoonlijk record met 1 minuut en eindigde na 51.57 minuten. Inge Verschoor uit Winsum nam in Dokkum deel aan de 5 kilometer. Haar tijd was 29.46 minuten.

Aan de 15e editie van de Cascaderun in Hoogeveen deden 7.000 lopers mee op verschillende afstanden.  Simone Binnema uit Eenrum was een van de deelneemsters op de 5 mijl, ruim 8 kilometer. Zij eindigde, onderweg getrakteerd op een fikse hagelbui, na 38.46 minuten op de ondankbare vierde plaats bij de vrouwen 55.

Hein Kooi uit Westernieland en Janneke Cazemier uit Warffum hebben op zondag 21 april met succes deelgenomen aan de Enschede marathon, de oudste marathon van West-Europa. Het totaal aantal deelnemers aan de diverse afstanden bedroeg 7.000, waarvan 2.000 op de marathon. Hein Kooi liep een zeer constante wedstrijd. Na een doorkomst halverwege in 1.59.37 uur finishte hij met een verval van slechts 1.35 minuten in het tweede gedeelte in zijn eerste marathon onder de vlag van Artemis na 4.00.39 uur.  Janneke Cazemier kwam in haar 126e marathon halverwege door in 2.13.42 uur om na een verval van 14.43 minuten in het tweede gedeelte van de race een eindtijd van 4.42.07 uur op de klokken te brengen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !