Vegetarische curry met kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote of 4 kleine uienschoongemaakt en fijn gesneden
  • 5 cmgember fijngesneden
  • 2-3 tenenknoflookschoongemaakt en fijn gesneden
  • 5 flinke eetlepel kurkuma
  • 5 theelepelchillipoeder
  • 1 zoete aardappelen in blokjes en schoongemaakt
  • 5 blikken kikkererwten, uitgelekt en afgespoeldblik van 400 gr
  • 1 blikken kokosmelkgoed geschud (blikken van 400 ml)
  • 5 bouillonblokjes
  • 400ml kokend water

Krokante kikkererwten

  • 5 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld400 gr
  • 5 theelepelkomijnzaad
  • 5 theelepelolijfolie
  • Zout en chilliepoeder, mespunt.

Topping

  • 5 limoen
  • 4 eetlepelsyoghurt
  • bosjeverse koriander

Instructies

Let op: Je maakt twee bereidingen met de kikkererwten, in de curry ( meekoken) en krokant gebakken( uit de oven)

  1. Doe de olijfolie in de pan met de gember, ui en knoflook in de pan en bak zachtjes 8 minuten.
  2. Doe de kurkuma, chili, zout en peper erbij en bak nog eens 5 min.
  3. Bak de kikkererwten hierna nog een 10 minuten mee.
  4. Doe hierna de zoete aardappel, kokosmelk, kokende water en verkruimelde bouillonblokjes erbij. Laat 30 minuten pruttelen. Zo kookt de zoete aardappel gaar en dikt de curry in.
  5. Voor de krokante kikkererwten verwarm je de oven voor op 220 graden.
  6. Meng de kikkererwten met de olie, chilli, komijn en zout. Spreidt uit op een bakblik en schuif in de voorverwarmde oven.
  7. Rooster de kikkererwten voor 15 min of tot ze goudbruin zijn geworden.
  8. Serveer de curry met een dot yoghurt, blaadjes koriander, stukje limoen en de krokante kikkererwten. Lekker met wat naanbrood.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !